به گزارش خبرگزاری خبر باز، سیزدهم آبان ماه سال 43 بود که ا مام خمینی (ره) به ترکیه تبعید شدند. ایشان در ابتدا تنها بودند و چندی بعد شهید حاج آقا مصطفی را نیز به محل تبعید امام در ترکیه فرستادند. برخوردهای روزهای اول با امام سختگیرانه بود و بعدها کمی از این سختی ها کاسته شد. به گزارش جماران، سید حسین موسوی تبریزی این موضوع را در کتاب خود اینگونه روایت کرده است:
«یکی از روستاهای آنجا به نام بورسا بود. حکومت ترکیه در ابتدا محدودیت هایی را برای ایشان اعمال می کرد از جمله اینکه طبق قانون ترکیه نمی گذاشت ایشان با لباس روحانیت در انظار ظاهر شود و همچنین از ملاقات ایشان با مردم آنجا که جمعی از آنها شیعه بودند و خواستار ملاقات با امام بودند ممانعت می کرد؛ اما درخواست ها و فشارهای مردم و مراجع ایران و نجف باعث شد که مقداری از تضییقات دولت ترکیه کم شود. امام در مدتی که در ترکیه بود عمده کارش نوشتن کتاب تحریرالوسیله و پاسخ دادن به تلگراف ها و نامه های ارسال شده بود. امام در ابتدای ورود به بورسای ترکیه کتابی در اختیار نداشتند تا اینکه حاج آقا مصطفی از ترکیه یا ایران بعضی از کتاب های مورد نیاز ایشان را فراهم می کنند».
سید حسین موسوی تبریزی در کتاب خاطراتش می نویسد: امام در مدتی که در ترکیه بود عمده کارش نوشتن کتاب تحریرالوسیله و پاسخ دادن به تلگراف ها و نامه های ارسال شده بود.