تارا مهدویان: یک کاندیدا ترک زبان و کاندیدایی دیگر رئیس ستاد انتخابات خود را از ترک زبانان انتخاب کرده است، صحبت از مسعود پزشکیان نماینده تبریز در مجلس و کاندیدای این دوره انتخابات و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس دوازدهم و کاندیدای این انتخابات است که ریاست ستادش را به علی نیکزاد نماینده اردبیل سپرده است.
برخی براین اعتقاد بودند که قالیباف برای برنامه ریزی بر رأی ترک زبانان ریاست ستادش را به نیکزاد سپرده است تا از این منظر رقابتش با پزشکیان را تنگاتنگ تر کند.
اما در استان های غربی کشور چه می گذرد؟ خبرگزاری خبر باز در گپ و گفت با برخی نمایندگان و فعالان سیاسی این استان ها گریزی به حال و هوای شهر و رقابت بین کاندیداها در استان های ترک زبان کشور زده است.
بنا به روایت این چهره ها پزشکیان هم به لحاظ مباحث قومیتی هم سابقه حضور در ادوار مختلف مجلس دست بالایی در این استان ها دارد اما برخی نیز تاکید دارند که ستادهای قالیباف و در برخی شهرها حتی جلیلی نیز پر رفت و آمد است.
عباس زاده مشکینی: رأی پزشکیان در شمال غرب کشور بیشتر است اما...
محمود عباس زاده مشکینی نماینده مشکین شهر در مجلس یازدهم درباره فضای انتخاباتی استان آذربایجان شرقی به خبرگزاری خبر باز: در این دوره از انتخابات نسبت به دوره قبل رقابتی میان اصولگرایان و اصلاح طلبان شکل گرفته و برجسته ترین شخصیت های دو جناح کاندیدا شدند. پزشکیان از طرف اصلاح طلبان و ۵ نفر دیگر از اصولگرایان.
عباس زاده احتمال می دهد که در روزهای آینده اصولگرایان بر سر یک نفر به اجماع برسند.
او در ادامه تاکید کرد: مسعود پزشکیان چون ترک زبان هستند، به طور طبیعی در شمال غرب کشور رأی بیشتری دارد. اما با توجه به اینکه کاندیداهای اصولگرا هم دارای تجربه و شخصیت های شناخته شده هستند، از جمله قالیباف که شهردار تهران بودند و رئیس قوه مقننه هستند و همچنین کارنامه اجرایی خوبی دارند، بنابراین به نظرم رقابت تنگاتنگی میانشان وجود خواهد داشت.
این نماینده پیشین مجلس و حامی قالیباف در این انتخابات، در خصوص پیش بینی اش درباره اینکه چه کسی پیروز انتخابات ۸ تیرماه می شود، نیز گفت: افکار عمومی در روزهای آخر شکل می گیرد و تصمیم خواهد گرفت برهمین اساس روزهای آتی بسیار حساس است.
فرهنگی: به مردم کمک کنیم که به چه کسی رأی دهند
حسین فرهنگی نماینده تبریز در مجلس یازدهم نیز درباره فضای انتخاباتی شهر تبریز به خبرگزاری خبر باز، گفت: نمی خواهم ارزیابی خاصی کنم. اما معتقدم که مشارکت خوب خواهد بود.
وی ادامه داد: تاکید دارم روی اینکه به مردم توصیه کنم بیشتر به کارنامه عملی افراد توجه داشته باشند تا به حواشی که مطرح می شود، یا خوب سخن گفتن یا مورد علاقه مردم صحبت کردن.
فرهنگی خاطرنشان کرد: چون صحبت و خطابه در معرض انتخاب نیست. آنچه اتفاق خواهد افتاد ملاک قرار می گیرد و طبیعتا سوابق افراد است که تعیین کننده توفیقات آنها خواهد بود.صحبت های کلی زیاد مفید نیست. اصطلاحی در علوم وجود دارد که بخشی از صحبت ها جنبه توتولوژیک یا همان این همانی دارند که در آن هیچ نتیجه و خروجی معینی دیده نمی شود. ضمن اینکه مردم باید به ظاهر و آثار صحبت ها هم توجه کنند، اما گاهی موضوعی ظاهر شیک و مناسبی دارد ولی آنچه که داخلش است اتفاقات ناگواری است. مثلا اینکه بگوییم نباید تحریم باشد؛ این حرف درستی است و همه هم قبول دارند اما به چه شیوه ای می خواهد رخ دهد؟ به شیوه تفهیم به مخالفین بین المللی ایران یا با تداوم همین روش هایی که در سال های اخیر بوده است؛ چه در دولت اصلاحات و در دولت روحانی که به نتیجه نرسید و چه در دولت رئیسی که البته گام های روبه جلویی برداشته شد.
او ادامه داد: اینکه که می گویند باید تحریم را برداریم یعنی به همان تقسیم دوره آقای روحانی برگردیم که هیچ نتیجه و خروجی نداشت و یا همان روش تدریجی و فرسایشی دولت رئیسی را ادامه داد.
فرهنگی در ادامه سخنان خود گفت: در حوزه داخلی گفته می شود که سوخت باید به همه مردم داده شود و عادلانه بوده و قیمت ها هم افزایش داشته باشد. این در ظاهر شیک و قابل قبول است اما واقعیت این است که افزایش قیمت خیلی فاحش بنزین رخ می دهد. اینها ارقام سنیگنی متوجه جامعه می کند که با آمار تورم قابل تحمل و امکان پذیر نیست. گفتن آن به نوعی حرکت کردن به سمت یک رفتار عوام گرایانه است؛ یعنی ما آثار را مخفی کنیم و نکات ظاهری آن را که فریبنده و جذب کننده است توجه کنیم.
این نماینده ادوار مجلس گفت: در آیات مختلف قرآن آمده که تدبر کنید یعنی به ظواهر توسل نکنید و به آثار آن هم توجه کنید. یا اینکه به صورت کلی بگوییم که ارزش پول ملی را حفظ کنیم ، این کار نیاز به ملزومات، مقدمات و روش هایی است و با گفتن حل نمی شود. یا اینکه می گویند تورم را ثابت نگه می داریم یا پایین می آوریم. اینها حرف خوبی است اما با چه روش یا چه شیوه ای؟ اگر بگویند با کاهش قیمت ها پایین می آوریم،همان این همانی می شود و فایده ای ندارد. لذا به جایی اینکه بگوییم چه کسی بیشتر رأی می آورد، به مردم کمک کنیم که به چه کسی رأی می دهند.
نوری قزلجه: شور انتخاباتی در شمال غرب کشور به سمت مسعود پزشکیان است
غلامرضا نوری قزلجه نماینده بستان آباد در مجلس دوازدهم هم در گفتگو با خبرگزاری خبر باز، فضای انتخاباتی استان آذربایجان شرقی را اینگونه توصیف کرده است: آذربایجان شرقی به همراه بقیه استان های شمال غربی و غربی کشور هم به انگیزه های سیاسی که رئیس جمهوری کارآمد مطرح باشد و هم انگیزه های محلی و قومیتی، به تدریج شور انتخاباتی شکل می گیرد و بیشتر آقای پزشکیان پررنگ تر است.
وی در خصوص پیش بینی اش درباره اینکه چه کسی پیروز انتخالات ۸ تیرماه می شود، نیز گفت: بیشترین تمایلات به نفع پزشکیان است و آنگونه که از برآیند کار به دست می آید وضعیت بهتری دارند و امید به پیروزی بیشتری دارند.
ذاکر: ستادهای ۳ کاندیدا در شهر ارومیه فعال هستند
سیدسلمان ذاکر نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در گپ و گفتی با خبرگزاری خبر باز، درباره حال و هوای انتخاباتی استان آذربایجان غربی می گوید: مردم بیشتر منتظر هستند که نتیجه مناظره ها چه می شود. اما با این وجود هر کدام از کاندیداها ستادها و طرفداران خود را دارند. ولی تصمیم مردم هنوز رقم نخورده و منتظرند برنامه های نامزدها را بشنوند و از روی علم و آگاهی تصمیم بگیرند و ببیند چه کسی واقعا برای کار می آیند و کدام عهده دار مسئولیت سنگین خواهد بود و بعد از آنها مشخص می شود که ارومیه طرفدار کدام کاندیدا است.
وی افزود: ۳ ستاد برای آقایان پزشکیان، قالیباف و جلیلی در شهر ارومیه فعال است که هر سه به نوعی شلوغ است. اما کاندیداهای دیگر هم حضور دارند که رو به افول هستند.
ذاکر درباره اینکه پیش می کند در این فضا چه کسی پیروز رقابت خواهد شد نیز گفت که نمی توان پیش بینی کرد.
دهقانی: ابزار نظرسنجی بی طرفانه برای پیش بینی نتیجه انتخابات وجود ندارد
الله وردی دهقانی نماینده ادوار مجلس هم درباره حال و هوای انتخاباتی استان آذربایجان شرقی به خبر باز، گفت: استان آذربایجان شرقی مسعود پزشکیان را به عنوان کاندیدای خود در انتخابات دارد که ۴ دوره نماینده مجلس بوده و هست . وی گرایش اصلاح طلب دارد. اما در این میان، مسائل قومیتی نیز بسیار مهم است که باعث شده وی طرفداران بیشتری داشته باشد.
او در ادامه گفت: ولی سایر کاندیداها هم طبیعتا طرفدارانی دارند. اما نمی توان پیش بینی کرد. چرا که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، با وجود آنکه میرحسین موسوی ترک زبان بودند اما در استان آذربایجان شرقی آراء محمود احمدی نژاد بیشتر بود. بنابراین نمی توان به صورت قطعی نظر داد.
وی درباره پیش بینی اش در خصوص نتیجه انتخابات گفت: ما ابزار نظرسنجی را در اختیار نداریم که بی طرفانه و موثق باشد تا بتوانیم پیش بینی کنیم که چه اتفاقی رخ می دهد. مگر اینکه نظرسنجی بی طرفی در کشور باشد و به دور از جناح سیاسی خاص نظرسنجی منتشر کنند تا بتوان بر اساس آنها پیش بینی کرد.
حاتمی: رقابت در آذربایجان شرقی میان پزشکیان و قالیباف است
حسین حاتمی نماینده کلیبر و خداآفرین در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد که با وجود آنکه در ستاد انتخاباتی محمدباقر قالیباف فعالیت می کند، اما بی طرفانه می گویم که ستادهای مسعود پزشکیان و قالیباف در آذربایجان شرقی شلوغ هستند و رقابت بیشتر در میان این دو کاندیدا شکل گرفته است.
او ادامه داد: بقیه کاندیداها نیز برای خود سبد رأیی در استان دارند اما پزشکیان به لحاظ قومیتی، خاستگاه ، زادگاه و تعلق خاطرش سبد رأی مناسبی از استان آذربایجان شرقی خواهد داشت. همچنین محمدباقر قالیباف هم آراء جریان انقلابی را دارد.
این نماینده پیشین مجلس در خصوص پیش بینی اش درباره اینکه چه کسی پیروز انتخابات ۸ تیرماه می شود، نیز گفت: الان زود است که بخواهیم پیش بینی کنیم، اما رقابت میان قالیباف و پزشکیان است.
۲۷۲۱۸
حال و هوای انتخاباتی در استان های ترک زبان چگونه است؟ آیا پزشکیان کاندیدای برخواسته از این خطه ایران دست بالاتر را دارد یا قالیباف با یک رئیس ستاد که نماینده اردبیل در مجلس دوازدهم نیز هست؟ خبر باز در گپ و گفت با فعالان سیاسی این استان ها به این سوالات پاسخ داده است.