محمدرضا رضایی کوچی درباره بیانات اخیر رهبری نسبت به وضعیت بازار مسکن و افزایش سرسامآور قیمتها در این بازار، اظهار داشت: بیانات رهبری در باره وضعیت مسکن بسیار دقیق و کارشناسی بود و مشکلات مردم در حوزه مسکن یک واقعیت است. علیرغم اینکه قانون جهش تولید مسکن (ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال) در مجلس به تصویب رسیده و یک قانون کاملی برای تقویت تولید مسکن و رفع مشکلات این حوزه است اما عوامل زیادی دخیل هستند که این قانون به اجرا نرسد.
وی با بیان مهمترین اجزای دولت اعتقادی به ساخت مسکن و اهمیت موضوع ندارند، ادامه داد: وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه با وجود اینکه نقش بسیار پررنگی در رفع مشکلات حوزه مسکن و اجرای قانون جهش تولید مسکن دارند اما نشان دادند که ارادهای برای تحقق این قانون نداشته و ندارند .
رییس کمیسیون عمران مجلس گفت: از جمله وظایفی که در قانون جهش تولید مسکن تعریف شده، همراهی بانکها در اجرای این قانون است و باید ٢٠ درصد تسهیلات بانکها به بخش مسکن اختصاص داده شود. از سوی دیگر مهمترین موضوع این قانون واگذاری اراضی دولت برای ساخت ۴ میلیون مسکن بوده است که هر دو این موضوعات تحقق پیدا نکرد.
رضایی کوچی افزود: همچنین در قانون بودجه منابعی برای اجرای پروژه تولید مسکن پیش بینی کردهایم از جمله اینکه باید تمام درآمدهای مالیاتی بخش مسکن به برای تولید مسکن مصرف شود اما سازمان برنامه و بودجه جلوی تخصیص این منابع پیش بینی شده به بخش مسکن را گرفته است. همچنین با اینکه در قانون آمده باید از ۴٠ هزار میلیارد تومان از ۵٠ هزار میلیارد تومان خط اعتباری مسکن مهر به اجرای پروژه جهش تولید مسکن اختصاص پیدا کند اما به این وظیفه قانونی هم عمل نکردند.
وی با تاکید بر اینکه اراده جدی برای افزایش تولید مسکن در دولت وجود ندارد، افزود: علیرغم اینکه رییس جمهوری قول ساخت ۴ میلیون مسکن را به مردم داده اما برخی از وزرا و اعضای کابینه از اجرای این وعده رییس دولت امتناع میکنند.
رضایی کوچی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی هم شرایط آشفتهای را دارد، گفت: در معاونتهای وزارت راه و شهرسازی موازی کاری انجام میشود و خود دستگاههای زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی هم یکدیگر همکاری ندارند، از این پیشنهاد تشکیل قرارگاه مسکن را دادهایم که کار با یک فرماندهی پیش برود.
رییس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: درحالی که وزارت راه و شهرسازی باید نقش راهبری و تسهیل کننده در بحث تولید مسکن را ایفا کند اما حد این وزارتخانه تا پیمانکاری تنزل پیدا کرده و ایرادات حدی به عملکرد وزارت راه و شهرسازی وارد است.
وی با تاکید براینکه کنترل قیمت مسکن راهی جز افزایش تولید مسکن ندارد، اظهار داشت: به طور قطع عمدهترین دلیل افزایش قیمت مسکن کاهش عرضه است و اگر همین روال تولید مسکن ادامه پیدا کند، مسکن گرانتر هم میشود از این رو باید اراده جدی در دولت برای تحقق وعده رییس جمهوری وجود داشته باشد.
رضایی کوچی از موافقت رییس جمهوری با تفکیک وزارت راه و شهرسازی خبر داد و گفت: با توجه به اینکه وزارت راه و شهرسازی دستگاه اجرایی بزرگ و طویلی است و مسکن زیر سایه حمل و نقل گم شده، تفکیک بخش مسکن از راه به طور جدی مطرح شده و هم رییس جمهوری و هم رییس مجلس موافقت خود را از تفکیک این دو را اعلام کردند و احیای وزارت مسکن به زودی به صحن مجلس میرود.
:
- پیامدهای رکود بازار مسکن/ قیمت ها نسبت به پارسال چه نفاوتی کرده؟
- برای وام ۲۰۰میلیونی مسکن از کجا باید شروع کنیم؟
۲۱۷ ۴۶
ایلنا نوشت:رییس کمیسیون عمران مجلس اعلام کرد: با توجه به اینکه وزارت راه و شهرسازی دستگاه اجرایی بزرگ و طویلی است و مسکن زیر سایه حمل و نقل گم شده، تفکیک بخش مسکن از راه به طور جدی مطرح شده و هم رییس جمهوری و هم رییس مجلس موافقت خود را از تفکیک این دو را اعلام کردند و احیای وزارت مسکن به زودی به صحن مجلس میرود.