در کشور ما همواره سینما از اهمیت بالایی در فرهنگ سازی برخوردار بوده و به همین سبب همیشه در مدار توجه مردم و حاکمیت بوده است.
سینما در فرهنگ ما نقشی کلیدی داشته و کماکان این نقش را حفظ کرده و تاثیرگذار است. برای حفظ این نقش تاثیر گذار در فرهنگ چه باید کرد؟ سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی در طی چهار دهه علیرغم اینکه بسیار شریف و سالم زیسته و آثار ارزشمندی در طی این سالها معرفی و به نمایش گذاشته است اما در اثر گذشت زمان بسیاری از سینماگران و مدیران سینمایی به مرز بازنشستگی رسیده یا از دور فعالیت خارج شده و یا در وادی تکرار افتادهاند؛ این دلایل ثابت می کند که سینمای ایران نیازمند تغییر و تجدید نسل هم در رده سینماگران وهم مدیران سینمایی است.
روشن است که این تغییرات اتفاق نمیافتد مگر با تدبیر و سیاست گذاری های درست و حمایت دلسوزانه برای اجرای سیاست های تغییر.
سینماگران فعال در دهه های شصت و هفتاد تقریبا به سن بازنشستگی رسیده یا از کار افتادهاند و دهه هشتاد و نودی ها هم متاثر از نسل های قبلی از سرعت تغییرات جاماندهاند. برای رسیدن به اهداف متعالی در جوان سازی و تربیت نسل آینده سینما در ایران اراده ای قوی با برنامه ریزی درست و اجرای بی عیب و نقص لازم است که خوشبختانه این عزم و اراده در مدیر جوان سازمان سینمایی عیان است و تاکیدات فراوان و حمایت از اجرای این اتفاق خوب در سازمان سینمایی کشور قابل باور است.
رئیس سازمان سینمایی بخش اصلی پیام اخیر خود به جشنواره منطقه ای سینمای جوان در بوشهر را به همین موضوع اختصاص داد: شاهد شکلگیری نشانههای «جریان سومی در سینما» هستیم جریان سوم فیلمسازی ایران، رهیافتی کاملاً تازه و ویژه به سینمای ما اضافه خواهد کرد که مدل رفتاریش شبیه دیگران نیست. باید به جریان سوم و گفتمان جدید سینما احترام بگذاریم و آنها را باور کنیم.
خزاعی با ایده ای منطقی و به جا، در صدد تلفیق ارزش های باز تعریف شده در گام دوم انقلاب و جریان سوم سینما است . به گفته او اکنون سازمان سینمایی به عنوان یار دیرین خانواده نجیب سینما بیش از همیشه به جایگاه جوانان فیلمساز و ظرفیتهای بیبدیل سینمای استانها، آگاه و همواره در تلاش است تا همه ظرفیتهای موجود را به کار گرفته و زمینه را برای ظهور و بروز استعدادها و خلاقیت نسل نوجو، با انرژی، باانگیزه و تازه به میدان آمده مهیا سازد.
واضح است دولتها باید پاسخگوی نیازهای فرهنگی مردم بوده، تنگناها و موانع موجود را برطرف کرده و ظرفیتهای لازم را برای توسعه این مهم پدید بیاورند؛ در مسیر تحقق اهداف این راه، یکی از مهمترین فاکتور های اجرا، توسعه عدالت فرهنگی بوده است که با هدف گذاری و اصرار بر اجرایی شدن این اهداف، اغلب تصمیم گیری ها در مدیریت کنونی سینمای ایران بر مبنای عدالت فرهنگی و در راستای توزیع منافع در سطح کلان، طراحی و اجرا شده است، عطف به سیاست های کلان دولت، رویکرد سازمان سینمایی مبتنی بر قانون گرایی،استاندارد سازی و عدالت محوری است تا با جایگزینی نسل جدید و جوان سینماگر، بستر رشد و استفاده مناسب از فناوری های نوین در ساختار تولیدات سینمایی و سمعی و بصری به منصه ظهور برسد.
از دیگر ابتکارات سازمان سینمایی برای رسیدن به ایجاد نسل نوین سینما گران جوان، سفر های استانی بوده است که با رویکرد عدالت و در راستای عدالت فرهنگی و تمرکززدایی - که سینما نیز جزئی از آن است – به طور جدیتر با این ادعا دنبال می شود که نگاه حاکمیتی در سینما را به وسعت پهنای جغرافیای کشور ارتقا دهد و باعث رشد و افزایش فضای نمایش فیلم و سالن سازی در استان ها و مناطق محروم شده وبا جذب توان نهاد های دولتی و سرمایه گذاری بخش خصوصی باعث توسعه زیرساختهای سینمایی، رونق اکران و عرضه فیلم در مناطق غیر برخوردار شود. شکی نیست که اجرای هرچند دشوار برنامه های فوق الذکر روند کادر سازی و استفاده از نیرو های جوان و پرانگیزه و تزریق خون تازه به شریان سینما را تسهیل کرده و آینده خوبی را برای سینمای کشور ترسیم می کند.
تردیدی نیست که با ورود به عصر فناوری دیجیتال و دیجیتالی شدن خدمات ، هم بخش خصوصی و هم دولتها اجبار به پوست اندازی و استفاده از نیروی متخصص و جوان در کادر و نیرو های انسانی خود دارند و بر همین اساس استفاده از تجربه هایی که برشمردیم نشان میدهد با تکیه بر نیرو های جوان و خلاق و با انگیزه و استفاده از فناوریهای نوین، در تولیدات سینمایی و محصولات فرهنگی میتوان به کیفیت های بالا و استاندارد برای جذب و رضایت مخاطب رسید.
۵۷۵۷
در سیاستگذاری های کلان جوامع و حکومت ها، سیاست های فرهنگی بالاترین اهمیت را دارد.و بر همین اساس است که فرهنگ و سیاست گذاری فرهنگی از کانون های اصلی توسعه پایدار تعریف می شود.