در این میان طیفهای نزدیک به جبهه پایداری در زمره مخالفان جدی احیای برجام قرار دارند. پایگاه رسانهای این طیف در صدا و سیما، طی روزهای اخیر تلاش برای تولید برنامههای انتقادی از برجام را در دستور کار قرار داده است. محتوای این برنامهها کار را به جایی کشانده که در برخی برنامههای شبکه افق از ضرورت استیضاح وزیر خارجه به دلیل احیای برجام سخن گفته میشود.
این تلاشها با توجه به حضور وحید جلیلی (برادر سعید جلیلی) در سمت قائم مقام صدا و سیما چندان هم عجیب به نظر نمیرسد. رویارویی میان اصولگرایان بر سر برجام در راهروهای بهارستان حسابی سر و صدا به پا کرده است.
از یک طرف نمایندگان مخالف برجام از جمله سید محمود نبویان، کریمی قدوسی، نصراله پژمانفر و... همچنان بر طبل بیاثر بودن برجام میکوبند و از سوی دیگر طیفهای معتدلتر اصولگرایان تلاش میکنند به جای نفی کامل برجام، مدل تفاهم برجامی سال 2022 را متفاوت با تفاهم 2015 نشان دهند.
فشارهای برآمده از این انتقادات نسبت به شخص وزیر امور خارجه کار را به جایی رسانده که امیرعبداللهیان قبل از نهایی شدن برجام، اعلام میکند: « متن توافق شده بدون تردید مشکلاتی را خواهد داشت؛ مشکلاتی که بدون تردید ناشی از نفس مذاکره دو طرف با مطالبات متفاوت و در برخی موارد متناقض است.»
23302
اعتماد نوشت:در شرایطی که دولت اصولگرای سیزدهم، پروسه پیشبرد مذاکرات را در دست گرفته، این تصور وجود داشت که چهرههای سیاسی نزدیک به این جریان، حداقل اینبار اغلب حامی مذاکرات باشند، این در حالی است که نه تنها یک چنین هماهنگی میان اصولگرایان وجود ندارد، بلکه برجام را میتوان به نقطه کانونی بسیاری از تنازعات در جبهه اصولگرایی قلمداد کرد.