به گزارش خبر باز ، افشین استوار استاد همهگیرشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران که به عنوان سخنران نشست مشترک گروه ارتقاء سلامت فرهنگستان علوم پزشکی با جمعی از مدیران و کارشناسان نظام سلامت کشورمان در محل فرهنگستان سخن میگفت، اظهار داشت: برنامه اقدام جهانی برای کاهش بیماریهای غیرواگیر از کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۳ خواسته بود شاخص فعالیت بدنی ناکافی را ۱۰ درصد ظرف ۵ سال کاهش دهند. همچنین سند ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر در کشورمان در سال ۱۳۹۴ کاهش ۲۰ درصدی کم تحرکی را هدف گرفته بود. اما با وجود تلاشهای انجام شده تا کنون این عامل خطر فقط ۹ درصد کاهش یافته است.
اطلاعات آنلاین در خبری نوشت:این بدان معناست که ایرانیان در مقایسه با مردم جهان تحرک و فعالیت بدنی کافی ندارند و روز به روز بیشتر به بیماریهای غیرواگیر مبتلا میشوند. مردم ایران بر اساس نقشه جهانی فعالیت بدنی که در وبگاه سازمان جهانی بهداشت قابل دسترسی است، متاسفانه از کم تحرک ترین گروههای جمعیتی در جهان هستند.
بیماریهای غیرواگیر (NCDs) که عمدهترین آنها بیماریهای قلبی عروقی (بیماریهای قلبی و سکته مغزی)، سرطان، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی است باعث تقریباً سه چهارم مرگومیر جهانی است. علت بروز این بیماریها عوامل اجتماعی، محیطی، تجاری و ژنتیک است که گسترشی جهانی دارد. هر ساله ۱۷ میلیون نفر زیر ۷۰ سال بر اثر بیماری های غیرواگیر جان خود را از دست می دهند و ۸۶ درصد از آنها در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی می کنند.
۲۳۳۲۱۷
یافتههای علمی نشان میدهد که متاسفانه نظام سلامت در ترویج فعالیت بدنی و فرهنگسازی مبارزه با کم تحرکی که عامل بروز بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت است چندان موفق نبوده است.