غزال زیاری: با پیشرفت تکنولوژی ارتباطات و ورود اینترنت به زندگی افراد، تغییر شیوههای ارتباطی دربار سلطنتی انگلیس با جهانی وسیعتر هم موضوعی اجتنابناپذیر بود که ملکه الیزابت بهرغم سنتی بودنش، سعی کرد تا به بهترین نحو با دنیای جدید ارتباط برقرار کرده و از تکنولوژی روز دنیا عقب نماند. وقتی صحبت از سلطنت بریتانیا به میان میآید، احتمالا خیلی از افراد، سنت، شکوه و زرق و برق را از ویژگیهای آن میدانند. گرچه اینها تا حدود زیادی درست است ولی ملکه الیزابت دوم در طول سالهای سلطنتش نشان داده که خیلی وقتها مترقیتر از آن چیزی بوده که فکرش را میکردیم. حالا و با درگذشت او مروری داریم بر استفادههایی که ملکه فقید انگلیس از فناوریهای نوین در پیشبرد امور سلطنتی داشته است:
۱- جذب میلیونها مخاطب در اولین پخش رادیویی ملکه در سال ۱۹۴۰
در سال ۱۹۴۰ ملکه الیزابت که در آن زمان هنوز شاهزاده الیزابت بود، در جریان برنامه ساعت کودکان بیبیسی با بچههای کشورهای مشترکالمنافع صحبت کرد و در حالی که خواهرش مارگارت در کنارش بود، به کودکانی که بسیاری از آنها به خاطر وقوع جنگ، مجبور به ترک خانههایشان شده بودند، این اطمینان خاطر را داد که همه چیز درست خواهد شد.
این پخش رادیویی ساده به گوش شنوندگانی در سراسر انگلیس، استرالیا و کانادا رسید و به بچه ها اطمینان خاطر خاصی داد و حتی به نظر میرسید که این گفتگو به بچههای دیگر کشورها هم انگیزه داد تا به تلاشهای علیه جنگ بپیوندند.
۲-اولین تاجگذاری خانواده سلطنتی که از تلویزیون پخش شد
تاجگذاری ملکه الیزابت دوم که در سال ۱۹۵۳ انجام شد، اولین مراسم تاجگذاری در تاریخ خانواده سلطنتی بود که از طریق تلویزیون پخش شد و طبق اعلام وب سایت خانواده سلنطتی ۲۷ میلیون نفر در انگلیس این مراسم را از طریق تلویزیون تماشا کردند.
۳- ارسال اولین ایمیل در سال ۱۹۷۶
برخلاف آنکه ملکه الیزابت دوم همواره در پیوستن به شبکههای اجتماعی کمی تاخیر داشت، اما خیلی زود از ایمیل استفاده کرد. او یکی از اولین نفرهایی بود که در سال ۱۹۷۶ یک ایمیل ارسال کرد. پیتر کرشتاین که به ملکه در ارسال این پیغام کمک کرد، به وب سایت خانواده سلطنتی گفته که نام کاربریای که او برای ایمیل ملکه ایجاد کرده، HME۲ بوده، یعنی علیاحضرت الیزابت دوم (Her Majesty Elizabeth II)
۴- بازدید ملکه از دفتر گوگل
در سال ۲۰۰۸ بود که ملکه الیزابت دوم از دفتر گوگل بازدید کرد و وب سایت خانواده سلطنتی ویدیویی از این بازدید را در صفحه رسمیاش در یوتیوب منتشر کرد.
۵- ضبط پیغام تبریک کریسمس به صورت سه بعدی
در سال ۲۰۱۲ ملکه الیزابت دوم برای اولین بار پیغام سالانه تبریک کریسمسش را برای کشورهای مشترکالمنافع بهصورت سهبعدی ضبط کرد. هرساله در آستانه کریسمس، ملکه الیزابت دوم پیغامی را ضبط میکرد و در آن به مرور سالی که گذشت میپرداخت و در سال ۲۰۱۲ او تصمیم گرفت تا پیغامی ترکیبی و متفاوت را ضبط و ارسال کند. او در آن سال، پیغامش را بهصورت سه بعدی ضبط کرد و به گفته سخنگوی کاخ باکینگهام به بی بی سی، خودش معتقد بود که این پیغامی دوست داشتنی و جذاب از آب در آمده.
۶- ارسال اولین توئیت در سال ۲۰۱۴
اولین توئیت ملکه الیزابت دوم در توئیتر در سال ۲۰۱۴ و در جریان بازدید او از موزه علوم لندن پست شد. در این توئیت که در روز بیست و چهارم اکتبر سال ۲۰۱۴ منتشر شد میخوانیم: « افتتاح نمایشگاه عصر اطلاعات، امروز در موزه علوم.. امیدوارم مردم از بازدید از این موزه لذت ببرند. الیزابت آر» و این توئیت در آن زمان ۳۶ هزار بار لایک شد.
۷- اولین پست اینستاگرامی در سال ۲۰۱۹
در ماه مارس سال ۲۰۱۹ بود که ملکه برای اولین بار پستی را در صفحه رسمی خانواده سلطنتی در اینستاگرام منتشر کرد و این پست هم مجددا مربوط به بازدید او از موزه علوم لندن بود. عکسی که او برای انتشار انتخاب کرد، عکسی از نامهای بود که بر دیوار موزه آویزان شده بود و این نامه برای پدربزرگ پدربزرگش پرنس آلبرت از سوی چارلز بابج، اولین پیشگام کامپیوتر در دنیا نوشته شده بود. او در زیر این عکس در اینستاگرام وشت:« امروز از یادگیری درباره ابتکارات کدنویسی رایانهای برای بچه ها لذت بردم و به نظرم مناسب است که این پست اینستاگرام را در موزه علوم که یکی از پیشگامان تکنولوژی ، نوآوری و الهامبخش برای نسل آتی مخترعان است، منتشر کنم.»
۸-شرکت در ویدیو کنفرانس در طول پاندمی کووید
در ژوئن سال ۲۰۲۰ ملکه الیزابت در سن نود و چهارسالگی با بهرهگیری از اپلیکیشن زوم، اولین ویدیو کال عمومیاش را انجام داد. او در یک تماس ویدیویی به بهانه هفته کار، به دخترش پرنسس آن پیوست تا از مراقبین سلامت تشکر کرده و درباره تجربیات آنها درطول دوران پاندمی بشنود.
منبع: giganet
۲۲۷۲۲۷
اگرچه ملکه الیزابت دوم فقید به دنبالهروی از سنتها شناخته میشد، اما در طول هفتاد سال دوران پادشاهیاش در دربار انگلیس، بارها و بارها هم روی خوش به دنیای تکنولوژی نشان داد و خود را به آغوش تکنولوژی سپرد.